CASA DANSULUI POPULAR PENTRU COPII

Deja de cincisprezece ani, o parte din activitatea noastră o constituie organizarea Casei Dansului Popular pentru copii şi organizarea de evenimente legate de marile sărbători populare.

Programele noastre sunt organizate regulat, săptămânal, în fiecare marţi de la orele 16.30 – pentru preşcolari (numărul de participanţi: 30-50 copii), pentru copiii din clasele primare (numărul de participanţi: 30 de copii)

Scopul Casei Dansului Popular pentru copii este de a prezenta celor mici muzica populară, cântecele populare şi primii paşi ai dansului popular, cunoştinţe pe care se va putea baza mai târziu, la învăţarea suitelor de dansuri la copiii mai mari. Copiii care participă la Casa Dansului popular pentru copii dansează pe muzică live, muzica fiind asigurată de orchestra de muzică populară condus de Melkhurn Róbert şi prietenii (Trupa Folker).
Celălalt scop al Casei Dansului Popular pentru copii este prezentarea sărbătorilor populare ungureşti şi învăţarea obiceiurilor, poeziilor folclorice, cântecelor legate de acestea (de ex. recolta strugurilor, colindatul, perioada carnavalului, rusaliile etc.) Cu aceste ocazii, premergător sărbătorilor prezentăm legendele, miturile legate de aceste sărbători şi datini, originea acestor obiceiuri şi mai apoi îi învăţăm pe copii jocurile şi cântecele aferente acestora. La venirea acestor sărbători, folosind cele deja cunoscute, trecem la următoarea sărbătoare.

(vezi: Galerie)

motivum_02