Magunkról

1 | 2 | 3

2oo2. áprilisa óta a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatal és PHARE közös támogatásával létrehoztuk a Míves Házat, melyben két felszerelt műhellyel és egy táncházak lebonyolítására, kiállítások szervezésére alkalmas teremmel rendelkezünk.

Az ünnepi előkészületek, táncházak és játszóházas tevékenységekkel párhuzamosan szervezett kézműves tanfolyamainkon - fazekasság, nemezkészítés, tűzzománc, csuhé-szalma, bútorfestés, rézművesség - felnőttek vesznek részt.

Tizenkét éves tevékenységünk folyamán több kiállítást szerveztünk, legjelentősebbek:
- 2oo2-ben a Míves Ház megnyitásának alkalmával szervezett kiállítás, amihez a tanfolyamainkon részt vevő gyerekek és fiatalok is hozzájárultak.
- 2oo2. júniusában hoztuk létre a „Játékteremtés” népi játékszerek kiállítását.
A kiállítás anyagának létrehozásához hozzájárultak: a Guzsalyas Alapítvány munkatársai, a Székely Nemzeti Múzeum, a Csernátoni Haszmann Pál Falumúzeum, Dr. Koncza Árpád játékkészítő, a Kovásznai Tanulók Klubjának faragóköre és a meghirdetett pályázatunkra beküldött játékszerek.
- 2oo4-ben két kiállítással jelentkeztünk: a „Játék vagy varázslat ?” tanítványaink kézműves munkáinak kiállításával, illetve a Vidák István és Nagy Mari felhívására elkészített nemezsátor kiállítással.

Nyaranta, Nyári Kaláka néven, két kézműves tábort szervezünk gyermekeknek és fiataloknak, felnőtteknek, - idén immár tizenötödik alkalommal. Meghívásra táncházat, kézműves tevékenységeket vezetünk le városnapok, rendezvények és táborok alkalmával Erdélyben és Magyarországon.

Polgármesteri hivatalok által szervezett városi ünnepségeken a kézműves- és táncház- programoknak megbízott lebonyolítói vagyunk. (pl. Szent György Napok, Baróti Napok alkalmával)

Munkatársaink meghívott oktatók és zenészek más alapítványok és egyesületek által szervezett táborokban, rendezvényeken.

1 | 2 | 3