DESPRE NOI

1 | 2 | 3

Începând din anul 2002, cu sprijunul comun al Primăriei Sf.Gheorghe şi PHARE, am înfiinţat Casa de ateliere “Míves Ház”, în care avem două ateliere dotate corespunzător şi o sală pentru expoziţii şi pentru organizarea Casei dansului popular pentru copii.

Paralel cu activităţile de pregătire a sărbătorilor, avem cursuri meşteşugăreşti pentru adulţi – cursuri de ceramică populară, de confecţionare de obiecte din fetru, din smalţ de sticlă, paie şi pănuş, aramă, pictare de mobilă.

În decursul a 12 ani de activitate, am organizat mai multe expoziţii, dintre care cele mai importante sunt:
- în anul 2002 expoziţia de deschidere a Casei de ateliere “Míves Ház”, la care au contribuit cu lucrările lor şi participanţii (copii şi tineri) la cursurile meşteşugăreşti
Creaţia de jucării”. La adunarea materialului pentru expoziţie au contribuit: colaboratorii Fundaţiei Guzsalyas, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Satului Haszmann Pal din Cernat, Dr. Koncza Árpád meşter popular, Atelierul cioplitorilor din lemn al Clubului Elevilor din Covasna precum şi jucării trimise de participanţii la concursul organizat de noi.
- în anul 2004 am avut două expoziţii: expoziţie organizată din lucrările participanţilor cursurilor noastre, intitulată “Joc sau magie?” şi expoziţia de corturi din fetru, iniţiată de Vidák István şi Nagy Mari.

În fiecare vară organizăm două tabere de creaţie pentru copii, tineri şi adulţi, cu denumirea “Atelier de vară”, anul acesta fiind a cincisprezecea ediţie. Organizăm casa dansului popular, activităţi de creaţie de artă populară în Transilvania şi Ungaria, cu ocazia diferitelor evenimente, zile ale oraşelor, tabere, la invitaţia organizatorilor.

La zilele oraşelor, organizate de către Primării, suntem invitaţi să organizăm Casa dansului popular, ateliere meşteşugîreşti (de ex. Zilele Sf.Gheorghe, Zilele Baraoltului, etc)

Colaboratorii noştrii participă ca formatori şi muzicanţi la alte programe şi tabere, la invitaţia diferitelor altor fundaţii şi asociaţii culturale.

1 | 2 | 3